top of page

Ontgiften van het lichaam middels een detox-kuur

Hoe ouder we worden hoe meer afvalstoffen zich ophopen in ons lichaam. Van nature heeft ons lichaam een zelfhelend vermogen en kan zich ontdoen van afvalstoffen. Maar vaak worden wij met onze westerse leef- en eetgewoonten, cosmetica gebruik, hoge mate van (vaak onbewuste) stress en gebruik van diverse geneesmiddelen blootgesteld aan teveel toxische stoffen. In toenemende mate heeft het lichaam moeite al deze afvalstoffen af te voeren. Daarom is het fijn dat het lichaam ondersteuning krijgt voor het ontdoen van deze afvalstoffen. Dit kan tijdens een detox-kuur, ook wel detoxen genoemd.

Detox, ontgift uw lichaam
Een detox-kuur is dé manier om het lichaam een interne reiniging van afvalstoffen te geven.
Tijdens een kuur van 2 tot 4 weken worden een aantal voedingsmiddelen uitgesloten omdat het lichaam te veel moeite moet doen om juist deze te verteren. Er worden ook een aantal ondersteunende vitaminen en supplementen ingezet om beter te ontgiften. Hierbij wordt uiteraard zeer nauwkeurig rekening gehouden met medicatiegebruik.

Dermabalans adviseert na de detox-kuur, detox-elementen blijvend in het voedings- en leefpatroon toe te blijven passen. Er zal een passend leefstijl en voedingsadvies uit komen. Uit onderzoek blijkt dat na een detox-kuur verbetering van de huid en de stemming merkbaar is. Met name ontstekingsreacties die zich in de huid bevinden verminderen zeer sterk. Cliënten voelen zich vitaler en ervaren een stimulans in de nachtrust. U krijgt hier meer energie van!

Neem contact op voor uw persoonlijke detox-kuur op maat!


 

bottom of page