top of page
Herbal Medicine

Specialisaties

Voeding, leefstijl, supplementen, intoleranties, huidproblemen, EMB test voor vitamine- en mineralentekorten, vitaminen & mineralen advies. 

Over mij

Ik ben Marieke Vermeire- Moens, na een HBO-studie huidtherapie,
ben ik sinds 2008 werkzaam als Huidtherapeut. 

Als Huidtherapeut heb ik verschillende soorten
mensen en vele huidaandoeningen voorbij zien komen. Ik ben altijd
op zoek naar het optimale uit de behandeling te kunnen halen om de
patiënten zo optimaal mogelijk verder te kunnen helpen.

Steeds vaker is alleen een behandeling van buitenaf helaas

niet voldoende om huidproblemen te verhelpen.

Mijn interesse voor orthomoleculaire therapie ging groeien. In 2020 heb ik de studie Orthomoleculair Therapeut bij de Ortho Health Foundation met succes afgerond. Ik heb bewust gekozen voor een studie die gericht is op BIG-geregistreerde therapeuten en artsen.

Daarnaast heeft een van mijn twee zoontjes te maken met verschillende huidproblematiek wat helaas niet geheel onder controle te krijgen was met de reguliere behandelmethoden. Met gericht advies en bepaalde keuzes in voeding en aanvullende supplementen lukte dit goed in aanvulling op de reguliere behandelmethoden. Hierdoor heb ik de stap gezet om een studie orthomoleculaire therapie te volgen.

Voedingsadviezen, voedingssupplementen en leefstijladviezen kunnen oplossing bieden voor bepaalde huidproblematiek of andere gezondheidsklachten. Er is veel wetenschappelijke literatuur te vinden over de ondersteuning van bepaalde voeding of suppletie. Het is de kunst om te weten welke middelen je het beste kunt gebruiken bij welk probleem. Er zijn tegenwoordig zoveel supplementen vrij verkrijgbaar dat je soms niet weet wat je moet kiezen. Laat het nu heel erg belangrijk zijn welke supplementen je kiest. De opneembaarheid van het supplement voor jouw lichaam is erg van belang.  
Ik ben voorstander van de reguliere gezondheidszorg, maar voor een optimale gezondheid zijn orthomoleculaire adviezen voor leefstijl, voeding en supplementen een zeer goede aanvulling.
Behandelingen uit de huidtherapie kunnen goed aangevuld worden met orthomoleculaire therapie.

 

Neem gerust contact met mij op voor vragen of maak een afspraak.
Ik hoop u snel te mogen ontmoeten!


 

NVH foto Marieke Vermeire-Moens-8112.jpg
bottom of page